Doe iets Goeds en


de Familie Wesselingh 

                                in beweging in AlbaniŽ
Home
Ouderenzorg
Wie zijn we
Wat doen we

Wat doen we

Beweging is doen, en door te doen is er verandering mogelijk. De Stichting Doe Iets Goeds is in Nederland in 1993 door onszelf opgericht om ontwikkelingsprojecten te realiseren in AlbaniŽ. De Albanese NGO die daaraan gekoppeld is heet de Foundation ĎChangeí. De Foundation ĎChangeí is de uitvoerende tak van de Stichting Doe Iets Goeds in AlbaniŽ. Door het DOEN van Iets Goeds voor de mensen is er positieve VERANDERING/íCHANGEí mogelijk. 

Alle activiteiten worden gecoŲrdineerd en gerealiseerd door onszelf. Wij weten al ruim 20 jaar de weg in AlbaniŽ en wonen er ruim 11 jaar. We kennen de mensen en de Albanese cultuur die enorm verschilt ten opzichte van West-Europa. Zo komt alles terecht bij de mensen die dit het hardst nodig hebben. 

De laatste 15 jaar is er veel aan gemeentelijke structuren veranderd in AlbaniŽ, vormde ieder dorp na de val van het communistische regime een eigen gemeente. Zo begonnen wij in 1993 in de gemeente Bushat. Indertijd een klein dorp. In 2003 werden 14 plattelandsdorpen samengevoegd tot de gemeente Bushat, waaronder ook het dorp Barbullush waar wij, de familie Wesselingh, wonen, werken en leven.
Dit gebied telde 25.000 inwoners en was/is het werkgebied van de Stichting Doe Iets Goeds.

Afgelopen Juni 2014 zijn wederom gemeenten samengevoegd. Ditmaal zijn er 361 gemeente teruggebracht naar 61. Onze gemeente heet nu Vau-Dejes en werd de huidige burgemeester van Bushat wederom gekozen tot burgemeester van Bashkia Vau-Dejes. Voor de inwoners van deze gemeente een verademing gezien Zef Hila tot best burgemeester van AlbaniŽ is gekozen, en door een zeer goede samenwerking met de Stichting Doe Iets Goeds veel heeft kunnen doen voor de straatarme bevolking.

De gemeente Vau-Dejes bestaat uit 500.000 m2 meter en heeft een inwonersaantal van ruim 50.000 mensen. Het gebied bestaat uit schitterende natuurgebieden, bergen en behoort tot een van de laatste ongerepte natuurgebieden van Europa, waaronder Lake Komani. Daarnaast behoort het tevens tot een van de armste gebieden van Europa, en zijn wij situaties tegenkomen waarvan wij dachten dat ze niet meer bestonden in AlbaniŽ. Dit betekent dat het werk van de Familie Wesselingh en de Stichting Doe Iets Goeds nog steeds zeer hard nodig is. 

Voor recente foto`s volg ons op Facebook

De Stichting, Contact en Donaties
Broodproject
Watersnoodramp 2010/2011 Bushat
Stichteres Moeder Cathrien